Skit bil


Jag var så glad i går efter min lysande shopping kunde inte vänta på att få komma hem o prova...När vi ska åka hem startar inte bilen. Skit bil. Men det vara bara att ringa våra våra vänner i gula bilar. inom en tmme var en vän på plats och med sina magiska fingrar så fixade han bilen.


Yellow friend


Det är något som är väldigt bra här måste jag säga. Vi betalar 75 Euro mer år. Då har vi försäkring i hela Europa. Om vi får fel på bilen, så kommer det hjälp inom en timme. Det kostar INGET!! Det tycker jag är billigt och skit bra. Hittills har vi behövt att ringa 3 gånger på 3 år, killarna som kommer är hur trevliga och gulliga som helst.

Mer shopping


Det blev lite mer shopping, eftersom Michael betalade skorna så blev det den här kläningen med. Ser snyggare ut på. kan jag lova.

Nya skor


I går var det torsdag = shopping. Som vanligt var jag på Zara. Efter att ha varit där i ca 60 min kommer Michael in o undrar vad jag håller på med. Jag hade hitta dessa skit snygga skor. Dom sista!!! Men dom kostade 80 Euro... så jag hade ångest. Men eftersom jag har en sådan snäll o gullig man, så löste han problemet. Tog skorna gick till kassan o betalade. Han ville åka hem. Tack Michael, du är bäst.

Semester...


Det är meningen att vi ska ha semester...tro det eller ej. Vi har ju inte haft någon än. Vi Ska vara lediga nu sista veckan av september och sedan 2 veckor i början av december. Vi har ett lyx problem. Vi vet inte vart vi ska åka nu i september. I december har vi tänkt att åka till Asien eller till Mexico. Men nu, jag vill boka! Är det någon som har något förslag vart vi kan åka??? Hoppas bara att Michael kommer att få åka för sina sår och så...

Ny klänning


Pappa har just beställt en svart spets klänning till sig, han vet inte om det bara.... Men pappa det kommer att komma en jätte fin klänning som inte passar dig, så snälla skicka den vidare till mig :)
Jag har konton i papaps namn, efersom jag inte är skriven i Sverige. Pappa vet inte ens om att han har så många olika konton som han har....

Hungrig




Äntligen är det snart dax för lunch. Jag är hungrig i dag. Kan bero på att jag inte äter frukost. Men det brukar vara ok ändå. I söndags var jag duktig och gjorde fisk soppa för första gången. Måste säga att jag är stolt över resultatet. Hade inte ens ett recept, och soppan är ÄTBAR. Faktiskt riktigt god om jag ska vara ärlig. Men i dag är fjärde dagen i rad som jag äter den, så även om  den är god så börjar jag tröttna lite. Jag har slutat att äta kött nu, kanske inte till riktigt 100% men så gott som i alla fall. Det värsta är att jag typ inte har lagat så många fisk rätter tidigare. Men övning ger färdighet, har jag hört. Men tips mottages gärna!

Åka tåg


Det bästa med att åka tåg och buss till jobbet är att man kan få en Starbucks!!! Det är värt att knö med alla milijoner människor på tåget. Jag har tänkt att nu i september, att jag ska köpa ett månads kort och bara åka tåg. Men jag kpmmer absolut inte att spara några pengar på det. Bara miljön förhoppningsvis. Det kommer att vara svårt att låta bli att gå förbi Starbucks 2 ggr varje dag utan att köpa en Cappuciono eller en Frabbo....Inte nog med det. På Schiphol har dom en massa roliga affärer med...inte bra. Jag får prova en månad och se hur det kommer att fngera. Nu ska jag dricka äckligt kaffe från en maskin.

Skit snack


I morse ringde min bror mig, inte så ovanligt. Vi pratar varje dag i telefon. Men eftersom vi pratade länge i går kväll blev jag lite förvånad att han ringde i dag på morgonen. Det var lite dö snack om allt o inget, vad som har hänt under natten typ. Efter ett tag så frågar jag homom vad han gör?? Sitter o skiter, det är därför jag ringer dig!! Tack för den brosan. Det är en vana eller ovana han har haft i några år, när han är på toa och inte har något annat att göra, då ringer han syrran...
Så nu vet alla vad han symboliserar mig med. Tina = bajs

Mat transport

I fredags medan Michael blev operad, så passade jag på att åka till Gent. till Galliker. Min söta lillebror hade skickat mig en pall med saker från Sverige. Visst är det gulligt? Jag hade bett pappa att handla lite mat mig, som typ mannagryn, flour socker + en del annat. Bra att ha saker som inte finns här. Jag hade gärna vijat ha ostbågar med från OLW... får äta detsto mer när jag kommer hem nästa gång. Jag hade också beställt en del kläder och prular i sverige som också kom nu. Ingen är gladare än jag.TACK Bosse och pappa, för att ni är så snälla att ordnar med alla mina saker..


Mamma sa förra veckan att jag borde flytta hem eller sluta sätta min bror o far i arbete hela tiden. Man om jag flyttar hem så kommer dom bli arbetslösa...eller???


Bröllops dag


I fredags firade vi 3 årig bröllops dag! Vilket VI som vanligt glömde... Varken Michael eller jag kommer i håg vilket datum vi gifte oss eller månad... Men i år ringde Michaels mamma o gratulerade oss. Tack för det. men det blev inget firande i alla fall eftersom Michael opererades i fredag o vaknade ur narkosen vid 12 och mådde skit hela dagen.. Men Michael vet att jag älskar honom av hela mitt hjärta i alla fall, även om jag inte är det minsta romantisk. Att gifta kig med Michael är verkligen det bästa jag någonsin har gjort. Jag brukar inte vara stölt över mig själv. Men att jag har gift mig med Michael är jag stolt över!!!

mer kläder


Här är lite mer kläder, syster yster. Nu blir det inga mer kläd bilder, eller skor bilder.

Här en ...


Här en del av kläderna. Planen var att köpa riktiga stora garderober typ på Ikea eller så. Men eftersom vi vet att vi inte ska bo kvar i det här huset. Blev det en extrem billig variant så länge, tills vi har hittat vårat dröm hus...

Höst/vinter skor


Sommaren är slut


I går var jag duktig, förutom att ta hand om min man som har ont som bara den. Så städade jag min wlk in closet vilket behövdes. mer plats = mer skit och o ordning. Jag började ta bort alla mina sommar kläder o skor. Kanske inte var den bästa dagen att välja efter som det var 22 grade varmt ute. Men nu är det gjort. Här var mina sommar skor som nu ligger fint i sina skolådor (orginal lådor) i förrådet. Lovade syster yster att hon ska få se bilder hur det ser ut nu när det är klart.
Det kommer i följande inlägg.

Runt klostret


En lite del av hur det såg ut i trädgården runt klostret(Jag vet inte hur man laddar upp fler bilder i samma inlägg...någon får gärna lära mig :)

Här bodde jag


Michael var snäll och bokade rum åt mig, eftersom jag inte fick bo på sjukhuset. Jag hade kanke tänkt mig ett enklare hotell i närheten av sjukhuset. Med en lite mysig hotell bar...Michael hade bokat rum åt mig på ett gammalt kloster. Japp. Men det var jätte mysigt och dom gammla nunnorna var sååå gulliga. men det blev inga drinkar i baren...
Klosteret var nerlagt för några år sedan, så nu var det bara några nunnor kvar som bodde där och dom hyrde ut rum till en väldig billig peng.

Hemma igen...

Image:Church Of Our Lady Bruges.jpg
I lördags kom vi hem igen efter varit i Brugge i sedan i torsdags. Michael är opererad och mår ganska bra. Det blir bättre för varje dag i alla fall. Men det behövs väl ingen närmare förklaring hur det andra könet är när dom har ont eller är sjuka.....Måste erkänna att det var ganska skönt att få gå till jobbet i dag. Michael får klara sig själv under dagen.
Han har i alla fall sällskap av prinssessan (katten). Hon ligger o vaktar honom hela tiden, väldigt sött :).

Brugge var en otroligt vacker stad, det är något att fundera på eftersom det bara typ 4 mil till Brussel, om nu Michael tackar jag till jobbet han har fått. Enda nackdelen är att det var väldigt svårt att förstå deras dialekt av hollänska... Michael hade också problem.  Engelska var väl inte deras starka sida heller... men men jag får väl lära mig franska annars.

Efter regn


Kommer solen. Jag är tack o lov inte lika upprörd längre, som i förra inlägget. problemen är fortfarande inte lösta, men jag försöker att tänka positivt :) I dag tänker jag på att ev att jag kommer att åka "hem" till Göteborg om 2 veckor. Det skulle vara så himmla roligt. även om det bara är över helgen. Jag saknar verkligen alla mina vänner och min familj. Jag behöver som semester från mitt liv här.. kan man säga så?? Bara att få vara med underbara människor som uppskattar mig och tycker om mig som jag är. Så håll tummarna att jag kommer i några dagar. Pappa du kan ju börja städa nu :)
Det mest positiva just nu är faktiskt att Michael hade telefon interjuv i går med ett företag i Sverige..... Det gick väldigt bra. Men (varför måste det alltid vara men....) är att företaget är i Solna. Vill jag bo i stockholms området??? Visst det är Sverige men fortfarande långt från familj och vänner.  Vi får väl se vad som händer, Michael har inte svara Ja än.

Det räcker nu

Jag är på ett hemskt humor. Den lilla terroristen i huset har forstort annu en helg. Vilket inte ar so ovanligt. Om det dock anda bara vore helgerna. Som vanligt ar det jag som far ta skiten av vad som hander. Jag har verkligen forsokt i nasta 3 ars tid nu att vara positiv och tanka pa honom. Varfor kan jag just nu undra... Jag tror jag har kommit sa nara ett samman brott man kan komma utan att ha bryit i hop fullstandigt. Jag har konstant ont i magen, mar illa  och har svart att sova. Just nu funderar jag verkligen pa om det ar vart att bo kvar har????? Jag saboterar mitt eget liv och ingen bryr sig om det over huvudtaget. Det ar just nu vadigt lockande att flytta hem till GBG.

Sergio


Visar sin talang... Han har faktiskt en hel del talang för det här. Sjorna är bara bäst. Mina i stl 35....

När katten är borta....


När Pekka är borta, dansar Sergio på bordet med mina hög klackar....
Chefen är ledig i dag, så skönt. Sam är också ledig, så i dag är vi bara 3 st med mig. Så det är en skön soft fredag i dag.
Sånna här dagar gillar jag faktiskt mitt jobb. Det är skön avslppnad stämning.

Bryssel


I tisdags var jag ledig och följde med Michael till Bryssel. Michael hade ett jobb möte och jag kände att det kan vara skönt att vara ledig en dag. Det lilla jag hann att se av staden (Vi var bara där i 4 timmar) så var det en väldigt fin stad med många trevliga människor.  Dom pratar hollänska så sött :) Kanske Bryssel blir min nya hem adress?? Vi får se vad som händer. Det är i alla fall bestämt att det blir en förändring i vårat liv, Bryssel, Sverige, Norge eller en annan plats i Holland. Vi får se. ......men jag ser fram emot förändringen, vad det än blir.

Coffe shop


Det här är en av våra Coffe shops i Almere, Det roliga med dena är att den ligger bakom polisstationen...jag har bott här i snart 3 år, undra om jag någon gång kommer att vänja mig med detta??? Men jag tycker det är lite roligt i alla fall. Denna coffe shop har jag inte besökt, än... har varit inne i några andra. Tycker alltid det är lika roligt och färvånande. Man möter alla slags människor. Kostum nissar i 40 års åldern och 16 åringar som vill vara coola. Men droger är inte min grej. Så mamma och pappa ni kan vara lugna.

Ny klippt


Hej hej hemskt mycket hej, I fredags var jag som sagt och klippte mig. Ca 5 cm svito är nu äntligen borta. Inte för att frisyren blev någon skillnad. Jag håller på att sparar ut håret igen...
Min frisör var väldigt glad att se mig. Hon vet nu var Sverige ligger :) hennes sons nya flickvän är från Sverige, så flickvännen hade vissat henne en karta vart Sverige är. Hon är rolig frisören.

Ni som undrar , det är del av min walk in closet som ni ser i bakgrunden, med en del av sommar skorna. Syster yster det kommer bilder på hela closeten....


Fredag och klipptid


Äntligen fredag, Det har känns som en väldigt lång vecka. Så tack o lov att den nästan är över. I dag slutar jag kl 14,00 Jipppi. Ska till min frisör och klippa mig. Det är verkligen på tiden. Håret ser verkligen för jävligt ut. Är det någon som har någon ide vad jag ska göra med svintot som är på huvudet?? Alla förslag mottages med tacksamhet.

Här i Holland behöver man inte ha enågon utnbildning eller så att få jobba som frisör, kanske är så hemma också...
Det är i alla fall lite långt att åka till Göteborg varje gång jag behöver klippa mig (vilket hade varit jätte trevligt). Min vän Seny sa för ca 2 år sedan att hon har en jätte bra frisör. Så hon bokade tid för mig där en lördag förmidda. Körde mig till frisören.  Seny dumpar mig utanför frisören...Glad och förväntasfull så kliver jag in. Där år det ca 20 st helt svarta (inget illa menat) kvinnor i ett jätte litet rum. Det är ett himmla liv... En av dom svarta kvinnorna pekar på en stol som jag kan sitta på.. Nu började jag bli nervös. Vad gör jag där???? med alla dessa svarta kvinnor, som dessutom pratade pratade ett afrikanskt språk. Jag försökte skicka ett sms till Seny och frågade om jag var rätt. Vilket hon glatt svarar att jag är.

Nu börjar jag fundera på om Seny kanske inte gillar mig. Jag hade tid 11,00. kl 13,00 hade hon fortfarande inte börjat med mig. Jag ville bara gå därifrån. Men eftersom jag är väluppfostrad och svensk så sitter jag lungt kvar. Run kl 15 så var det min tur, då hade några av kvinnorna gått, så det var i alla fall lite tystare. Frisören pratar ingen engelska... kul för så bra var inte min Hollänska. Men jag satte mig i stolen och hon skulle göra slingor med något som luktade häst kiss eller så.... Nu hade jag tårar i ögonen. Jag ser mig själv som en ny rakad Britney Speers kopia..Och det är ingen vacker syn.

Hur som helst efter 2 timmar, när jag håller på att svälta i hjöl, är det klart och resultatet av klippningen och blekningen blev kanon. Så jag går fortfarande dit  :) Men nu är min Hollänska bättre så vi kan prata lite i alla fall.

En Hollänsk födelsedag....

Kanske inte så roligt för er som inte har varit i Holland, men det är mer eller mindre så här det går till på kalas:

The Circle Game

So your Dutch colleague (or your girl/boyfriend) says to you, "Hey, why

don't you come over to my place on Saturday, it's my birthday"... And you

think great, I'm making friends here, this is really kewl. Yo, party with

the Dutch.

And like a good party-goer, you take a shower, put on a bit of cologne and

dress up a bit for that you-never-know-who-you-might-meet moment.

OK, so the party is called for five in the afternoon on a Saturday, but no

problem-o, that must mean dinner, and so you get a nice bottle of wine for

your host and head off, fashionably late. Bzzzz.

Enter the world of the circle party.

Circle parties are a uniquely Dutch version of hell - which level, I'm not

sure, but on the enjoyment scale they fit somewhere between doing your taxes

and going to the dentist.

Imagine if you will, a group of adults sitting in a circle on folding

chairs. You will be expected to shake hands and introduce yourself to

everyone of them. Who brought their grandmother, you might be thinking, and

why is she wishing me congratulations? Did I win something?

No, you did not. Take your gezellig seat and sit down for a cup of coffee.

Cold coffee. And a piece of could-be-cake, could-be-pie, sure-is-awful.

Respond to every cold fluid and sawdust-flavoured morsel with a grin and

mmm, lekker! Who brought their kids, and why are they running around? How

can there be so much smoke when the party just started? And the heat...

Where's the heat coming from? It's November and the bloody door is wide

open.

For the next two to six hours, everyone will sit in that neat little circle

and try to make polite conversation.

Do not try to impress them with your Dutch or knowledge of Dutch society,

because you will be wrong. Rather, talk about the quaint little things you

like here; mention your travels; discuss Seinfeld. Keep it light. Do not

mention that people are dressed as if in pre-1989 Poland; do not ask if you

were supposed to bring a gag gift costing less than five euro.

There is no food. You got your cake, so shut up. Though the clock is moving

slowly enough to prematurely age your twin on another planet, though it has

struck six, seven, eight o'clock, there is no dinner. Did they say dinner?

Maybe you were supposed to eat beforehand.

And so it goes. Even Dutch people hate these things, and how could you not?

How can you party with your new friends with Tante Helena showing you her

surgical scars and little Jan-Jaap sticking the raisins from his cake up

your nose.

It's not so much a party as an obligation; like flossing.

When Dutch people want to be friends with you or to entertain you, they

invite you out, or they will explicitly say dinner-party, barbeque...

anything but the dreaded birthday party.

You cannot be part of Dutch society and avoid the circle party, but I do

have some tips:

First of all, I limit my Dutch partner to six circle-party-credits per year,

each good for four hours of "fun" with the family.

An eight hour circle party (yikes, Christmas) uses up two credits; no more

credits, and gosh, we're so booked up!

The second tip is to set a time limit, say two hours - if you wait for the

party to break up naturally, you could have already developed stage ten lung

carcinoma, not to mention malnutrition.

Finally, don't worry about being an oddball-buitenlander. Pick up a magazine

and read, wander around and snoop, make calls from the other room. Trust me,

nobody will notice.

But don't forget on your way out to say goodbye to Tante and Oma and cousins

Jaap, Jan and Joris - all of them -- again with the handshake (or three-kiss

if they try) and the obligatory "wasn't this gezellig". Well wasn't it?

Until the next time.

P.S. The Dutch take an obtuse pride in saying gezellig is not easily

translated, but I find that it can easily be interchanged with "this sucks."

Try it, and you'll see what I mean.


Prinsessan


Det här är prinssesan i vårat hus. Det är hon som bestämmer det mesta. Det är ingen överdrift. Hon är en otroligt bortskämd katt. Jag har inte en aning om hur det kommer sig... men jag älskar henne. Hon är min baby. Hon sover på min kudde varje natt, tycker det är himmla mysigt.

I dag ska i alla fall prinsessan till verinären. Inget roligt. Men hon brukar vara jätte duktig, så hoppas att hon är det i dag med. Det är bara jag som är så skit barnslig när hon får sprutor.....

Coola tjejen


Zuie, den coolaste tjejen i Holland. Hon är bara så stört skön. Michael och jag tog en härlig cukel tur i det fina vädret i går. Vi cyklande till the water ski track, Zuie bor mer eller mindre där, så självklart träffade vi henne.  igår åkter hon wakebord på en skatebord utan hjul. På lördag ska tjejen tävla i Hollänska mästerskapen i wakebord..Så det gäller att hålla tummarna. Tävlingen kommer att hållas nära den Tyska gränsen i en lite håla som jag inte kommer i håg namnet  på. Jag skulle gärna vilja åka dit o kolla och heja på henne. Jag är ett stort fan. men ev ska vi på party....så vi får se hur det blir.

Mamma & pappa


För 2 år sedan var min mamma och papap här i Holland och hälsade på mig för första gången. Det var första gången min mamma flög. Gissa om hon var nervös. Men det gick överförväntningarna. Tack o lov. Det var riktigt trevligt när dom var här. Tyvärr så blev min mamma väldigt sjuk när hon var här (lunginflammation) så når hon kom hem hamnade hon på sjukhus i 1 månad. Men hon säger i alla fall att det var värt det :)
Mamma vill gärna komma igen. men tyvärr så är hon för sjuk för det. Nu har mamma sedan 1 år tillbaka syrgas 24 timmar om dygnet....men hon är oftast glad och positiv i alla fall. Så jag måste ta mig i kragen att åka hem och hälsa på henne oftare än vad jag gör. jag skäms verkligen :(
Hur som helst så saknar jag mina föräldrar väldigt mycket. Dom är det bästa som finns

Holländare


Hittade denna texten om Holländare, måste erkänna att den stämmr ganska bra faktiskt. på bilden är det dom berömda bitterballen. Nästa gång ska jag fota dom när Michael har bittit i en, så ni ser hur "aptitliga" dom ser ut.

Hur man behandlar holländare

  1. Försök aldrig någonsin att tala holländska, även om du har bott i Holland i mer än fem år. Det kommer inte bara att ge dig en sprängande huvudvärk, utan även holländare kommer inte att förstå ett enda ord av vad du försöker säga. Utlänningar förväntas tala engelska eller någon slags rappakalja. Om de talar rappakalja, är de ett lätt byte för ficktjuvar eftersom de inte kan göra någon polisanmälan.
  2. Försök heller aldrig att äta "drop". Drop är ett slags lakritskonfekt som bara holländare kan äta. Den känns igen på dess färg: svart. Smaken är en blandning av trycksvärta och öronvax. Holländare älskar den till alla delar och äter kilovis av smörjan. Det finns en landsomfattande överenskommelse om att titta i utlänningars ansikten vem som har lurats att tro, att den är ätbar.
  3. Köp inte träskor. Du kommer att se hellöjlig ut i dem. Vilket naturligtvis är huvudorsaken till varför de säljs till dig. En holländare själv skulle inte vilja bli funnen död i ett par. (Faktum är, att holländarna inte gillar att bli funna döda över huvud taget).
  4. En holländare har alltid rätt, och det vet han. Med detta i bakhuvudet är det lätt att ha att göra med de flesta. Om du någonsin råkar i dispyt med en holländare, tala om för honom att han har helt rätt och att du inser helt och fullt att du har fel. Detta kommer att driva honom till vansinne! Eftersom du är utlänning, kan du inte ha rätt. Vilket du håller med honom om. Följaktligen kan inte heller han ha rätt. Han är ju holländare! Men... oj... han... Då kanske du vill dra dig tillbaka och titta på när han försöker strypa sig själv med en tulpan.
  5. Väderkvarnar är oundvikliga.
  6. Det är inte nödvändigt att visa intresse för tulpaner, väderkvarnar, träskor eller ost. Varje holländare vet att du har kommit för de lättare drogerna eller Amsterdams nöjesdistrikt, Walletjes. Bådadera finns att tillgå i stora mått och är lätta att hitta. Fråga vilken holländare som helst som är sex år gammal eller äldre, eller vilken fransk turist som helst.
  7. Undvik fotbollsfantaster till varje pris. Fotboll i Holland är bara en ursäkt för att ge alla, inklusive dig själv, ett kok stryk efter det att matchen har vunnits... eller förlorats. Eller om den slutat oavgjord. Det är också mycket oklokt att stå nära en polis under dessa festligheter (se punkt 8). Nämn dessutom inte 1974-års finalmatch när en holländare är i närheten. Du kommer att hamna i en evig diskussion om hur bra det orangefärgade laget spelade och hur underbart det är att ett litet land som Holland har ett så bra lag, blabla, blabla.
  8. Poliser i Holland kan användas till att kasta saker på. Om du känner lust att slå till någon eller något, använd en polisman. Ingen holländare fäster någon uppmärksamhet vid om du bestämmer dig för att slå , lemlästa, eller sparka en polisman i skrevet. Polismän representerar myndighet och ingen holländare erkänner någon myndighet högre än han själv. Du kan kanske också lägga märke till att en massa holländska poliser egentligen är utlänningar som narrats till att ta jobbet.
  9. Holländare tycker inte om att göra av med pengar, de skär hellre av sig sina egna öron. En holländare blir en vän för livet om du ger honom något gratis. (OBS: Venerisk sjukdom är ett undantag). Detta kan mycket väl förklara McDonald-kedjans framgång i Holland. Historien om att koppartråd är en uppfinning av två holländare som slogs om ett upphittat 1-centmynt, är helt sann.
  10. Holland är litet. Det ryktas om att Holland tas in under tak vid häftiga regn. Det är inte sant, men det beror huvudsakligen på att det regnar ungefär 365 dagar om året. Detta kan också vara en förklaring till träskorna. De flyter. Ja, Holland är litet och holländarna är stolta över det. De tar varje tillfälle i akt att påpeka för dig att nationen har åstadkommit stora saker, trots att den är så liten. Ett lämpligt svar på detta snobberi är holländarnas imperialistiska förflutna. Vilket leder oss - på ett ganska trevligt sätt - till punkt 11.
  11. Om du önskar förolämpa en holländare - och förr eller senare kommer du att vilja göra det - säg honom helt enkelt att du inte tror att han är pacifist. Börja genast springa för livet. Han kommer att vilja bevisa för dig att han är en fredsälskande person och han kommer inte att sluta att bevisa detta förrän dina inälvor ligger spridda över hela golvet. Men att nämna ett förmodligen imperialistiskt förflutet vad gäller Surinam och/eller Indonesien, förvandlar omedelbart en holländare till ett patetiskt, snörvlande och gråtande barn, som ber om förlåtelse.
  12. Holländarna förmodas vara toleranta. Det är de inte. De tjänar helt enkelt för mycket pengar på försäljningen av lätta- och tunga droger, malaysiska kvinnor och pornografi till utlänningar för att låta ett tillfälle att göra goda förtjänster gå dem ur händerna.
  13. Det allmänna samfärdssättet i Holland är huvudsakligen cykelåkning. Det är fritt fram att ta vilken cykel som helst som kan du peta upp låset på. Förvänta dig dock inte att din egen cykel ska vara där du lämnade den för tre minuter sedan. Jaktsäsongen för cyklar är öppen 365 dagar om året. Ha det så kul.
  14. Vid nästan varje måltid i Holland hittar du en osthyvel, som på holländska heter "kaasschaaf" och minsann uppfanns av en nederländare. Skär aldrig ost med en kniv, du kommer att göra bort dig totalt. Ett annat underlig middagsredskap är "flessenlikker", vilket bokstavligen betyder "flaskslickare" men bäst översätts med "yoghurtskrapa". Observera att redskapet ifråga inte är avsett som hjälpmedel att bli av med klådan på ryggen eller för dina nattliga eskapader. Det är konstruerat för att rengöra yoghurtflaskor eller "vla", vilket är en slags vaniljsås. Nederländarna vill gärna ta tillvara precis varje milliliter av yoghurten, eller "vla", som de köper. De har ju betalat för alltihopa, och då vill de jäklar anamma få i sig varje uns.
  15. När detta skrivs, går den holländska ekonomin mycket bra. Holländarna säger att detta är resultatet av omfattande förhandlingar mellan fackföreningarna, arbetsgivarna och regeringen. De har till och med ett namn på det: poldermodellen. Man inbillar utlänningar att denna poldermodell är nyckeln till en sund ekonomi och att om andra följde denna poldermodell, skulle deras ekonomi också förbättras på ett dramatiskt sätt. Detta är rent nonsens. Holländarna älskar att prata. Att kalla allt detta pratande förhandlingar, ger dem bara en känsla av att syssla med något nyttigt. Prat har ett visst värde i Holland.
  16. Holländare gillar att dränka in stekta potatisar i litervis med majonnäs och lägga dem i små papperspåsar. Detta kallas "een patatje met". En sådan påse kan uppehålla livhanken under obegränsad tid. Inte alla är överens om att det är ett liv som är värt att leva. En del utlänningar uppges dock faktiskt ha tyckt om att inmundiga anrättningen.

"Holland är ett vackert land, det är bara alltför många holländare där."


32 grader o sol

Klockan är inte ens 8 på morgonen och det är redan 22 grader varmt. Suck, jag vill vara ledig och sola  och bada. I dag ska det bli 32 grade enligt radion..lekker. Hoppas att jag kan gå hem lite tidigare i alla fall så man hinner få lite sol på den bleka kroppen. Semester hade inte varit fel. Hoppas ni alla andra också får en fin dag.


Världens bästa lillebror


Min lillebror ringde tidigare i dag för att bara prata skit. Vilket jag tycker är jätte trevligt. Han har hittat en Zara butik till,(Kungsbacka) så han tyckte jag kunde flytta hem nu. Tror att jag har hjärntvättat honom, så han vet att Zara är min favo butik. När jag flyttade hit för 3 år sedan fanns inte Zara i Göteborg, vad jag vet i alla fall.
För ett tag sedan hittade jag på Din sko´s hemsida ett par skit snygga röda pums. Eftersom jag tycker att jag är så smart mailade jag bilden till lillebror som fick ge sig ut på jakt i Göteborg. Efter 4 Din sko butiker så hittade han dom i stl 36. Visst är han underbar!!! j
Han var också gullig och erbjöd Michael och mig att bo tillsamans med honom i hans etta!!!! Det känns otroligt skönt att höra, jag blir så gald. Eller vill han inte vara min personliga shopper längre.....

Min första tårta


Dagen till ära hade jag bakat en maräng tårta med jordgubbar till ma. Hon och dom övriga gästerna gillade den. Tack o lov. Det är första gången som jag har gjort en tårta. Så jag kan känna mig nöjd tror jag. Det är inte alltid så lätt att baka här. Det är inte alla ingridienser som finns att köpa, som vanlig färsk jäst, flour socker, karamell färg. Kanske inte det mest livs nödvändigaste men bra att ha. Så när jag åker till Sverige brukar det bli en ganska lång mat lista som jag ska ha med mig tillbaka.
Här i Holland så kallar man sina svärföräldrar ma & pa. Det var ovanligt i början. Eftersom jag har redan har en underbar mamma och pappa. Nu känns det bra och jag vet att ma & pa älskar mig som om jag var deras dotter.
Kortet i bakrunden, är från förra året när ma fyllde 70 år. Där är familjen Schubert samlad.

På väg på kalas


I söndags fyllde min underbara svärmor 71 år. Hon är verkligen världens bästa. Jag är så otroligt lyckligt lottad som har fått så underbara svärföräldrar. Jag älskar dom som mina egna föräldrar. Det är mycket tack vare dom som jag trivs så bra här i Holland och i Almere.

Glad Tina


Så här glad kan man också se ut när man är på båt tur. jag verkligen hatar min skratt grop. Kan man operera bort den????

Kollegorna


Det här är mina kära kollegor från jobbet. till vänster Elias, kommer från Libanon. I mitten Sergio, kommer från Brasilien och sist men inte minst Samuel från England. Har inga mer komentara att tillägga om dem just nu...

Rotterdam


Förra onsdgen var jag i Rotterdam som sagt med mina arbets kollegor. Jag tyckte det var en kanon dag.
Mina kära kollegor har en annan uppfattning. Vi var på båt tur i hamnen. Det är ändå världens näst största hamn. Jag tycker det är jätte imponerande och intressant. Om man nu inte tycker att det är så intressant så kunde dom i alla fall njuta av det fina vädret. Men inte ens det var bra för kollegorna...Det var 34 grader varmt strålande sol, kan inte bli bättre, eller???Jag är glad o nöjd. Kollegorna vill gå till en bara o dricka sprit...hela dagen...kanske inte riktigt min cup of thee.

RSS 2.0