Rotterdam here I come


I dag är ska jag med mitt jätte stora team till Rotterdam på team eftermiddag eller grupp aktivitet... Det var min ide att vi skulle åka till Rotterdam, för där finns världens näst största hamn. Så vi ska åka båt tur i hamnen i 75 min. Jag har gjort det tidigare. Jag tyckte det vara kanon. Men jag gillar ju sådan saker. Den enda här på jobbet som gillar det är min chef...Så jag känner mig inte så populär bland mina kollegor i dag. Tur att dom bara är 3 st. Dom hade velat gå och spela bowling. Jag HATAR verkligen bowling. Finns det något tråkigare??? Så min chef bestämde att det blev Rotterdam. Men jag tror att det kommer att bli kanon. Vädret är toppen 30 grade o stålande sol. Så vem vill inte åka lite båt i solen än att sitta instängd i vårat kylskåp till kontor??? (Vi har ca 15 grader på kontoret, )

Jag är positiv i alla fall. för saker blir inte bättre än vad man gör dom till.

Ha en kanon dag.


Gårdagen


I går var ingen höjdar dag. Allt som kan gå fel, går fel. Jag är glad att dagen är över. Mycket små skit på jobbet, med det är i och för sig inte så ovanligt. Men så tröttsamt. När jag kommer hem ser det ut som en bomb har exploderat. Det är inte alltid så roligt att bo i hop med en 17 åring....Inte en bortskämd man heller. Men men det det vara bara att sätta i gång att städa. I den underbara värmen. Jag kom i alla fall ut på en power walk. Alltid något i alla fall. När jag kommer hem så är maken i telefon med hans ex nya.....Vilket betyder gap o skrik och inget bra alls....Undrar när dom ska sluta att terrorisera oss. I dag  ska dom anmälas. Just nu är jag så trött på det här så jag är beredd på att flytta, varsom helst. Som tur har även skit dagar ett slut. Men det är inte roligt att gå och lägga sig skit förbannad. Nu är det slut på klagandet. Ett Hollänskt stadard uttryck är: Alled komt goed. (Allt ordnar sig) Och det kommer det att göra.


Svettigt

Jag var så duktigt i går. jag tog min power walk med min vikter. Ser ut som en idiot eller så. Men det är effektivt. tyvärr blev det bara 1 mil. det var för varmt. Svettades som ja, en lite gris typ. Men Det blev 30 min på crosstrainer med. Så jag är ganska nöjd en då. Det värsta är att jag drack typ 4 liter vatten . Så gissa vad jag har gjort hela natten?? Just  det kissat..

Känner mig ganska sliten i dag. Men som mamma alltid sa: Ska man vara fin får man lida pin....kul


Zuie


Den här bilden är inte tagen i söndags. Men det är den blivande väldsmästrarinnan i wakeboard. Tror att hon kommer att gå långt. For ca en vecka sedan ramlade hon illa och blev medvetslös i vattnet....ush. Det var ingen större fara men skulderbladet var skadat och nyckelbennet var ur led. Hon skulle vila i minst en vecka...2 dagar senar ä hon med och tävlar...Hon sa till sin mor o far att hon gick till en kompis....Hon blev 2:a i tävlingen.....Jag gillar hennes attityd. Kanske for att jag kanner igen mig själv.

Ny vecka igen


Min gulliga vän


I går blev det som sagt en spontan fika hemma hos Seny och Sophia. Lika kul som vanligt. Sophia är en sån underbar liten go tjej. Vi har mycket kul tillsamans. Jag brukar träffa henne ganska mycket. Med Sophia måste jag bara prata Hollänska...mmm men det är bra. hon har lärt mig otroligt mycket och rättar mig när jag säger fel. hon skrattar inte ens åt mina konstiga uttal. hennes pappa som nu är i danmark o jobbar, vill jätte gärna kära sig svenska. med honom försöker jag bara prata svenska, kan säga att det går så där...men i julas firade Seny och hennes familj jul med oss. ( Min bror och pappa var i Holland). Roy, Sophias pappa provade då snus. Grov portion från min bror. Han blev ganska snurrig kan jag lova o det var efter ca 3 min....lite roligt.


Världens gulligaste Sophia



Här är världens gulligaste 5 åring med glass i hela ansiktet. Jag älskar verkligen den här tjejen.

Söndags cykel tur



Efter morgon träning och lite frukost i magen blev det en cykel tur i Almere. Mitt i Almere finns en ganska stor sjö som vi bestämde oss att cykla runt. Det var en ganska lagom tur ca 1 timme, eftersom det var en aningen ganska varme i går. ca 32grader i skuggan och 96 % luftfuktighet... På andra sidan av sjön finns det en stor vatten skidbana. Med resturang. Det har blivit ett favorit ställe att sitta att tita på folk när dom åker wakeboard. Michaels bors dotter Zuie som är 10 år är med o tävlar. Hon är ganska duktig. Vinner alla tävlingar i hennes ålders klass. (Måste skryta lite) Så vi satt o tittade på Zuie i går i ca 2 timmar tills min gulliga vän Seny ringde o frågade om vi ville komma o fika med henne och hennes prinsessa Sofia. Jag säger aldrig nej till gratis fika. Det enda är att hon bor i en helt anna del av Almere så det blev en tur på ca 3 mil för att få gratis fika. Min man var inte glad på mig. Han undrar om jag försöker få ut livförsäkringen.... Kanske är en bra ide, ska kolla hur mycket den är på först.


Morgontraning


Vaknade ganska tidigt  runt 06. Sa i vanlig ordning eftersom jag ar sa rastlos, gicka jag ut pa min dagliga morgon promedad. Det ar ca 1 mil o det tar mig drygt en timme att svettas runt. Men det ar otroligt skont. For mig finns det inget battre satt att starta dagen pa. For att fa lite mer militar kansla over min promenad har jag vikter runt fotterna som vager 4  kg/st + att jag har vikter i handerna som vager 2 kg/st. For mig ar det har perfekt. Den har morgonen foljde till
med Michael med. Det hander inte sa ofta om jag sager sa.  Nar Michael ar med blir det bara 6km tror det racker for min man.Pa veckorna maste jag ga upp mellan senast 03.45 for att hinna innana jag ska till jobbet. Men eftersom jag brukar vara sjukt morgon pigg sa ar det ok for mig.

I vintras blev jag stoppad av polisen kl 04.00 Kan saga det var inget kul. Dom undrade var jag holl pa med..Det undrar jag med ibland. Men jag forsokte skamta till det pa min basta Hollanska. Att beach 2008 kommer snart. Men dom skakade bara pa huvudet. Men dom ar gulliga for nu moter jag polisen nastan varje morgon nar jag ar ute  o traskar. Men nu halsar dom bara. :)

Lordag




I gar  hade vi (mannen huset o jag) en underbar dag. Den borjade som nastan alla vara lordagar. Med att aka o vecko handla veckans mat. Det gor vi direkt kl 8 nar affaren har oppnat. Kommer man efter kl ar det fullstandigt kaos. Det ar nagot som jag tycker ar skit daligt har. Det ar met affarerna. Dom ar sa otroligt sma. Man kan inte matas me kundvagnarna i gangarna... vilket gor mig en aningen frustrerad. Val hemma, maten i kylen och en snabb dusch. Upp pa cyckel o ner pa stan. Till favorit affaren Zara. Denna gangen blev det en svart kjol och en svart klaning. Jag ar mycket nojd over den shoppingen. Sedan bar det i vag mot Hema och den super goda Ice coffie med vanilj smak. Mums...

Zara shopping


Lordag eftermiddag

 
Pa efter middagen blev det en harlig cykel tur i det fina vadret. Forst cyklade vi till stranden. Det ar for ovrigt dar Defcon 1 spelningen ar varje ar. Med ca 100.000 besokare. Pa stranden blev det att bada lite. Jag alskar verkligen att bada. Det ar jag o alla barn typ. Efter Michael hade trottnat att titta pa mig nar jag simmar omkring sa forsatte cykelturen pa dijken. Maste saga att det ar otroligt vackert. Sa jag maste nog saga att i gar var dagen mer eller mindre perfekt

Torsdag = shopping

Torsdag betyder SHOPPING i Holland

Affärerna har öppet till kl 21. Annars stänger dom kl 18. Så man får passa på

Holland lever kver i stenålern i mellan åt. När jg flyttade hit för snart 3 år sedan vara alla

affärerna stängda på söndagar, På måndagar öppnar dom 13. Har ett svagt minne av att det var så när jag var väldigt liten.. o det är läääänge sedan.Nu börjar det bli lite cilivcerat i alla fall i Almere där jag bor. Där är många affärer öppna även på söndagar och även en del mat affärer. Tack o lov.

Jag vet inte hur många söndagar som vi har varit tvungna att äta Mc donalds eller liknade för vi inte hade någon mat hemma. Jag märkte att jag är nog bortskämd från sverige. Där maxi har öppet 7-22 alla dagar.


Men i dag är det Ice coffie från Hema (typ Åhlens, finns inte fika ställen som i Sverige här) som gäller det är standard procuduren på torsdag kvällen Och kika in lite på Zara. Vilket är typ den enda kläd affären som jag köper min kläder i.Jag ser ut som en vandrande reklam pelare, kanske skulle fråga om man kan få rabbat på kläderna. Men i dag har jag ett upp drag. Jag ska försöka hitta en oranje regnponcho till min pappa,som han kan ha över sin pensionärs racer som han nu har. Pappa har ju amputerat halva benet i november förra året. Nu är han som en galen tonåring på sin pensionärs moped. Det fatas bara att han kommer att börja hänga i pensionär gängen med sina mopeder o stå böna..... men nu ska ha få en regn poncho så han slipper bli så blöt när han har sina race från Bohus till Kungälv varje dag. Snäll dotter som jag är.


Thursday is meaning shopping in Holland

The stores are open until 21, otherwise are they closing at 18. sometimes holland is still in the stone age, When I as moving here for 3 years ago, were all stores closed on Sundays and on Mondays are they opining at 13. I think that I remember than i was really young that it was like that in Sweden, but that was a loooong time ago. But now it start to get a bit civilises. In aalmere were I am living are a lot of stores now open at Sundays and some store there we can buy groceries. Thank GOD.

I don't know how many Sundays we have to eat at Mc Donald's or in other restaurants, because we did not have food at home. I think i am a bit spoiled from Sweden. The Maxi stores are open 7-22 all days.

But today is it ics coffee time from Hema. this is the standard ritual on the Thursday and offcourse go to Zara and see if there is some new clothes. Zara is more or less the only store there i buy my clothes here. i am looking like i get paid to have there clothes. Today i have a mission, i need to find a rain poncho for my father. A poncho that he can have over his handicap moped. my father amputee his leg last year. Now is he like acrazy teenager with his old age pensioner moped. the only thing who is missing is that he will start hanging in gangs with the moped outside the shopping centra. But now he will get a nice rain poncho so he don't have to be wet when his going from Kungälv to Bohus everyday. I am such a nice daughter


Morgon trött


Sårad,

Dagen började ju bra i går men slutade deso värre...

Jag avskyr folk som sårar andra.
Jag avskyr folk som kan sitta och kolla in i ens ögon och säga att dom aldrig mer ska upprepa det dom gjort, att dom förstår att det är fel och att det sårar... men likt förbannat fortsätter dom göra samma sak.
Jag avskyr dig för att du ljuger för mig.
Jag avskyr dig för att du inte kan respektera mina känslor.
Du är det största egot som finns!


The day started really good but ended really bad....

I hate pepole who is hurting others
I hare pepole who can sit down and look me in the eyes and say that they  will never repeat what they have done, that they understand that they did wrong and it it ís hurting me. but they are just continueing like nothing with the same thing.
i hate that you are lieing to me
i hate that you are not respecting my feelings

Crosstrainer

Nu har min crosstrainer kommit!!! Nu jadras ska det tranas.Visserligen sa ar beach 2008 typ over men till nasta ar gissa vem som ska till beachen! Moi!!!!! Det tog baaara 2 langa timmar att fa i hop skiten. Men Michael var med o helt otroligt inte ett enda brak!!! Uppdatering kommer. Var sa saker.


My crosstrainer has now arrived. Guess who will train. i know that beach 2008 is over, but guess again who will have a nice body next summer?? MOI!!! it just took me and M to build it together. And we did it without any fights!! that is impressing. I will keep you informed about the training


Lillebror

Pratade just med min lillebror i telefonen. Kom just o tanka pa nar han var har o halsade pa i borjan av maj. Det var riktigt trevligt. Han at Hollanska Bitterballen for forsta gangen. Kort beskrivet sa ser det ut som en friterad spya...Ser valdigt aptitligt ut NOT. Det tog mig over 1 ar innan jag ens smakade pa det. Dom flesta hollandare inclusive min man alskar denna skit rent ut sagt. Nu kan jag smaka pa det utan att krakas sjalv. Det tar sig. Jag haller pa att bli hollansk pa riktigt. Vilken hemsk tanke....


I was just talking to my baby brother in the phone. He was here in Holland and visit me in the begging of May. It was a lovely time. He was heating Dutch Bitterballen for the first time. If i should describe it short, it looks like you have deep fried something you just have vomit! Don't looks that nice..i took me over 1 year to just have a thought to try to taste it. the most Dutch people, included my husband loves that shit. now days i can take a small bit except have the feeling that i should vomit. I am getting there. Maybe I am becoming Dutch, What a awful thought....


Lillebror o Bitterballen


Mandag

O regnet bara oser ner kul...Jag har fortfarande ogon inflamation. Det ar inget skont. Mitt hogra oga ar rott svider.
Sa jag ar hemma fran jobbet i dag. Hade tankt att vara lite nyttig o gjort bra saker som att stada o sa. Men ogat kanns inget vidare, om man nu kan skylla pa det.
Terroristen i huset ar hemma denna veckan fran sitt jobb, vilket betyder stor angest attack!!!!
Men men jag ska forsoka vara positiv o ite ta ut daligheter i forskott. Det kanske finns en minimal chans att han skulle kunna uppfora sig som en normal manniska. ....Tvivlar ju lite pa det.
 
Den som lever far se!! Hoppas att ni far en jatte bra mandag.


It is just raining cats and dogs. And i still have the infection . It is really not nice. my right eye is read and hurting.

so ai am at home from work today. I had a plan to do some cleaning and so, but my excuse is my eye...

the terrorist (JR) is at home from his work this week that means that i have anxiety.

But i will try to be positive, there is minimal chance that he will behave as a normal person

I hope you all have a nice Monday!


Har ar jag!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0